2013 m. rugsėjo 30 d., pirmadienis

Moliūgų pyragas


  • Miltai: 175 g (tešlai)
  • Kiaušiniai: 2 vnt. (1 trynys tešlai ir 1 vnt. moliūgų masei)
  • Sviestas: 100 g (tešlai)
  • Vanduo: 3 valg. š. (tešlai)
  • Druska: 1 žiupsnelis (tešlai)
  • Moliūgai: 800 g (minkštimo, moliūgų masei)
  • Sutirštintas pienas: 397 g (indelis moliūgų masei)

Gaminimas:


  1. Su druska sumaišytus miltus berkite ant medinės lentelės, viduryje padarykite duobutę. Sudėkite smulkintą kambario temperatūros sviestą ir peilio nugarėle susmulkinkite trupinius.
  2. Dėkite kiaušinio trynį, pilkite vandenį ir minkykite tešlą. Suvyniojusi į maistinę plėvelę pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.
  3. Stambiais kubeliais pjaustytą moliūgo minkštimą suberkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. 
  4. Kepkite, kol suminkštės. Sutrinkite elektriniu plakikliu.Sukrėskite kondensuotą pieną, įmuškite kiaušinį ir išsukite.
  5. Iš atvėsusio tešlos iškočiokite ploną apvalų lakštą. Įtieskite į skardą taip, kad tešla uždengtų jos kraštus. 
  6. Užtieskite kepimo popieriumi, užberkite žirnių ir 10 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. 
  7. Ant iškepusio pagrindo sukrėskite moliūgų masę ir 45 minutėms šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. 
  8. Skanaus! 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą