Moliūgų pyragas
- Miltai: 175 g (tešlai)
- Kiaušiniai: 2 vnt. (1 trynys tešlai ir 1 vnt. moliūgų masei)
- Sviestas: 100 g (tešlai)
- Vanduo: 3 valg. š. (tešlai)
- Druska: 1 žiupsnelis (tešlai)
- Moliūgai: 800 g (minkštimo, moliūgų masei)
- Sutirštintas pienas: 397 g (indelis moliūgų masei)
Gaminimas:
- Su druska sumaišytus miltus berkite ant medinės lentelės, viduryje padarykite
duobutę. Sudėkite smulkintą kambario temperatūros sviestą ir peilio nugarėle
susmulkinkite trupinius.
- Dėkite
kiaušinio trynį, pilkite vandenį ir minkykite tešlą. Suvyniojusi į maistinę plėvelę
pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.
- Stambiais kubeliais pjaustytą moliūgo minkštimą suberkite į kepimo popieriumi
išklotą skardą ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę.
- Kepkite, kol
suminkštės. Sutrinkite elektriniu plakikliu.Sukrėskite kondensuotą pieną, įmuškite kiaušinį ir išsukite.
- Iš atvėsusio tešlos iškočiokite ploną apvalų lakštą. Įtieskite į skardą taip,
kad tešla uždengtų jos kraštus.
- Užtieskite kepimo popieriumi, užberkite žirnių ir 10 minučių pašaukite į iki
180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
- Ant iškepusio pagrindo sukrėskite moliūgų masę ir 45 minutėms šaukite
į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
- Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą