2013 m. rugsėjo 25 d., trečiadienis

Prancūziškas obuolių pyragas


  • 110 g miltų
  • ¾ šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnis druskos
  • 4 dideli obuoliai (geriau rūgštesni)
  • 2 dideli kiaušiniai (kambario temperatūros)
  • 150 g cukraus
  • 3 šaukštai tamsaus romo
  • keli lašeliai vanilės esencijos (arba 1 šaukštelis vanilinio cukraus)
  • 115 g tirpdyto sviesto

Gaminimas:


1.  Orkaitę įkaitinam iki 180 C. Kepimo formą ištepam sviestu ir pabarstom miltais. Geriau kepti apvalioje išardomoje 23 cm. skersmens.
2.  Obuolius nulupam ir supjaustom didokais gabalais. 
3. Vienam dubenyje sumaišom miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitam, didesniam, išplakam kartu kiaušinius, cukrų, romą ir vanilę. Įmaišom atsargiai pusę miltų masės, tada pusę sviesto. Suberiam likusius miltus, supilam sviestą. Vėl atsargiai išmaišom. Sudedam obuolius ir maišom atsargiai, kol jie pilnai apsivels tešla. 
4.  Pilam į paruoštą formą. Kepam apie 1 valandą. Ar iškepė – patikrinam įdūrę su mediniu pagaliuku. Ištraukus jis turi būti sausas...
5.  Supilti pieną į prikaistuvį. Vanilės lazdelę perpjauti išilgai. Iškrapštytas vaniles sėklas ir pačią lazdelę įmesti į pieną. Pieną užvirinti, tada nukelti nuo ugnies ir leisti visiškai atvėsti. Atvėsus vanilės lazdelę išimti.
6.  Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą