2013 m. rugsėjo 12 d., ketvirtadienis

Canelés Bordelais - pyragaičiai, verti nuodėmės





~20 vienetų 5,5cm diametro formelėse
  • 1 vanilės lazdelė / 1 tonka pupelė, sutarkuota
  • 500 ml riebaus pieno
  • 50 g sviesto + formų ištepimui, išlydyto ir atvėsinto iki kambario temperatūros
  • 2 kiaušiniai
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 240 g cukraus pudros, prasijotos
  • 1,5 š. tamsaus romo / Grand Marnier
  • 110 g pyraginių miltų + formų pabarstymui, prasijotų

Gaminimas:


1. Supilti pieną į prikaistuvį. Vanilės lazdelę perpjauti išilgai. Iškrapštytas vaniles sėklas ir pačią lazdelę įmesti į pieną. Pieną užvirinti, tada nukelti nuo ugnies ir leisti visiškai atvėsti. Atvėsus vanilės lazdelę išimti.
2. Dideliame dubenyje išmaišyti (stengtis neplakti, įplakti oro burbuliukai gali sugadinti galutinį rezultatą) kiaušinius, trynius ir prasijotą cukraus pudrą.
3. Vieną po kito iš eilės įmaišyti: romą, skystą sviestą, prasijotus miltus ir pieną.
4. Uždengti dubenį maistine plėvele ir atidėti į šaldytuvą mažiausiai 12 valandų.
5. Ištepti canelés formeles sviestu, tolygiai jose paskirstyti miltus ir padėti į šaldytuvą, jog forma būtų šalta.
6. Į kiekvieną formą tešlos pilti tiek, jog iki viršaus liktų ~0,5-1 cm. Kepti iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą, arba kol išorė taps tamsiai rudos-juodos spalvos (galima patikrinti buku peiliu atitraukus nuo sienelės). Likusią tešlą galima toliau laikyti šaldytuve dar 2-3 dienas.
7. Iškepus iškart išversti ant grotelių ir leisti atvėsti. Patiekti kambario temperatūros.


1 komentaras: