Blog'e aprašomi skanūs receptai, kuriuos kiekvienas galės pagaminti pradedant nuo obuolių pyrago, tinginio iki sudėtingų pyragaičių. Smagaus gaminimo ir skanaus!
2013 m. rugsėjo 25 d., trečiadienis
Tikras itališkas tiramisu
500 g maskarponės sūrio
15 biskvitinių pirštelių
5 kiaušinių baltymai
4 kiaušinių tryniai
5 v. š. cukraus
1 st. stiprios kavos
50 g brendžio ar romo
50 g juodojo šokolado
kakavos
Gaminimas:
Kiaušinių trynius ir cukrų gerai
išplakti elektriniu plaktuvu. Plakti, kol masė taps tąsi ir balkšva.
Įmaišyti
maskarponės sūrį.
Išplakti baltymus iki standumo. Baltymų masė turi būti
tokia standi, jog apvertus dubenį aukštyn kojom, baltymai iš jo
neišbėgtų.
Atsargiai įmaišyti baltymus į maskarponės sūrį, trynių ir
cukraus masę, iki vientisos kremo konsistencijos.
Paruoštą kavą sumaišyti su brendžiu/romu.
Į 20-25 cm skersmens indo
dugną dėti sluoksnį kava suvilgytų sausainių (galima po vieną mirkyti
kavoje arba tiesiog apipilti kava).
Sukrėsti pusę paruošto kremo ir
atsargiai paskirstyti ant sausainių vienodu, lygiu sluoksniu. Paviršių
gausiai pabarstyti tarkuotu šokoladu.
Vėl dėti sluoksnį kava suvilgytų sausainių ir antrą sluoksnį kremo.
Gausiai pabarstyti kakava ir likusia puse kiekio tarkuoto šokolado.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą