2013 m. rugsėjo 25 d., trečiadienis

Tikras itališkas tiramisu




  • 500 g maskarponės sūrio
  • 15 biskvitinių pirštelių
  • 5 kiaušinių baltymai
  • 4 kiaušinių tryniai
  • 5 v. š. cukraus
  • 1 st. stiprios kavos
  • 50 g brendžio ar romo
  • 50 g juodojo šokolado
  • kakavos

 Gaminimas:

  1. Kiaušinių trynius ir cukrų gerai išplakti elektriniu plaktuvu. Plakti, kol masė taps tąsi ir balkšva. 
  2. Įmaišyti maskarponės sūrį. 
  3. Išplakti baltymus iki standumo. Baltymų masė turi būti tokia standi, jog apvertus dubenį aukštyn kojom, baltymai iš jo neišbėgtų. 
  4. Atsargiai įmaišyti baltymus į maskarponės sūrį, trynių ir cukraus masę, iki vientisos kremo konsistencijos.
  5. Paruoštą kavą sumaišyti su brendžiu/romu. 
  6. Į 20-25 cm skersmens indo dugną dėti sluoksnį kava suvilgytų sausainių (galima po vieną mirkyti kavoje arba tiesiog apipilti kava).
  7. Sukrėsti pusę paruošto kremo ir atsargiai paskirstyti ant sausainių vienodu, lygiu sluoksniu. Paviršių gausiai pabarstyti tarkuotu šokoladu.
  8. Vėl dėti sluoksnį kava suvilgytų sausainių ir antrą sluoksnį kremo. Gausiai pabarstyti kakava ir likusia puse kiekio tarkuoto šokolado.
  9. Desertą 5-6 val. laikyti šaldytuve.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą