2013 m. rugsėjo 29 d., sekmadienis

Braškių tortas su kokosais


TEŠLAI
  • kiaušinių-3vnt;
  • vanilinio cukraus-1 pakelio;
  • cukraus pudros-100 g;
  • miltų-75 g;
  • bulvių krakmolo-25 g;
  • kakavos miltelių-3 šaukštų;
  • kepimo miltelių-1 šaukštelio;
  • apelsinų likerio-6 šaukštų;
KREMUI
  • želatinos-8 g;
  • kokosų drožlių-150 g;
  • braškių-650 g;
  • grietinėlės-750 ml;
  • cukraus pudros-2 šaukštų;
  • vanilinio cukraus-1 pakelio;
Gaminimas:
  1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite su 2 šaukštais vandens, vaniliniu cukrumi bei cukraus pudra. Baltymus išplakite iki standžių putų. 
  2. Miltus dubenyje sumaišykite su krakmolu, kakavos ir kepimo milteliais, tada suberkite į išplaktus trynius, po to sudėkite baltymus ir viską gerai išmaišykite. 
  3. Tešlą sukrėskite į apvalią torto formą su krašteliu, pašaukite į 175 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite apie 20 min. 
  4. Biskvitą atvėsinkite, perpjaukite horizontaliai pusiau. Abi puses apšlakstykite likeriu. Želatiną užmerkite šlakelyje vandens, palikite išbrinkti. 
  5. Kokosų drožles apkepinkite sausoje keptuvėje, braškes, gražesnes atidėjusi papuošti, supjaustykite pusiau. 500 g grietinėlės suplakite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Želatiną ištirpinkite karšto vandens vonelėje, sumaišykite su 2 šaukštais plaktos grietinėlės, paskui su likusia. 
  6. Į grietinėlės masę sudėkite pusę kokosų drožlių. Biskvitinį paplotį dėkite į tą pačią formą ir ant jos sukrėskite pusę grietinėlės kremo, sudėkite perpus supjaustytas braškes, sukrėskite likusią grietinėlę, uždėkite likusį biskvitą. 
  7. Paruoštą tortą dėkite į šaldytuvą 3 val. Tada suplakite likusią grietinėlę, ja padenkite torto kraštus ir viršų, pabarstykite kokosų drožlėmis, papuoškite braškėmis, pabarstykite cukraus pudra.
  8. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą