TEŠLAI
- kiaušinių-3vnt;
- vanilinio cukraus-1 pakelio;
- cukraus pudros-100 g;
- miltų-75 g;
- bulvių krakmolo-25 g;
- kakavos miltelių-3 šaukštų;
- kepimo miltelių-1 šaukštelio;
- apelsinų likerio-6 šaukštų;
KREMUI
- želatinos-8 g;
- kokosų drožlių-150 g;
- braškių-650 g;
- grietinėlės-750 ml;
- cukraus pudros-2 šaukštų;
- vanilinio cukraus-1 pakelio;
Gaminimas:
- Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite su 2 šaukštais vandens, vaniliniu cukrumi bei cukraus pudra. Baltymus išplakite iki standžių putų.
- Miltus dubenyje sumaišykite su krakmolu, kakavos ir kepimo milteliais, tada suberkite į išplaktus trynius, po to sudėkite baltymus ir viską gerai išmaišykite.
- Tešlą sukrėskite į apvalią torto formą su krašteliu, pašaukite į 175 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite apie 20 min.
- Biskvitą atvėsinkite, perpjaukite horizontaliai pusiau. Abi puses apšlakstykite likeriu. Želatiną užmerkite šlakelyje vandens, palikite išbrinkti.
- Kokosų drožles apkepinkite sausoje keptuvėje, braškes, gražesnes atidėjusi papuošti, supjaustykite pusiau. 500 g grietinėlės suplakite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Želatiną ištirpinkite karšto vandens vonelėje, sumaišykite su 2 šaukštais plaktos grietinėlės, paskui su likusia.
- Į grietinėlės masę sudėkite pusę kokosų drožlių. Biskvitinį paplotį dėkite į tą pačią formą ir ant jos sukrėskite pusę grietinėlės kremo, sudėkite perpus supjaustytas braškes, sukrėskite likusią grietinėlę, uždėkite likusį biskvitą.
- Paruoštą tortą dėkite į šaldytuvą 3 val. Tada suplakite likusią grietinėlę, ja padenkite torto kraštus ir viršų, pabarstykite kokosų drožlėmis, papuoškite braškėmis, pabarstykite cukraus pudra.
- Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą