2013 m. spalio 2 d., trečiadienis

Šokoladinis apelsininės varškės pyragas



Tešlai:
  • 200 g sviesto;
  • 200 g cukraus;
  • 2 a. š. vanilinio cukraus;
  • 1 kiaušinis;
  • 300 g miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 2 š. šokoladinės kakavos.
Varškės įdarui:
  • 500 g varškės;
  • 1 mažas indelis (180-200 g) grietinės;
  • 4 kiaušiniai;
  • 100 g cukraus;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • 2 š. krakmolo;
  • 1 apelsino nutarkuota žievelė ir sultys (galima keisti citrinos žievele arba išvis nieko nedėti - bus paprastas ir vis dar labai skanus tiesiog šokoladinis varškės pyragas).

  Gaminimas:

  1. Pirmiausia pasiruošti tešlą: sviestą išlydyti ir leisti kiek atvėsti. Tada į jį supilti cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinį ir išplakti, kol cukrus maždaug ištirps (arba bent patirps nors kiek…). 
  2. Miltus, kepimo miltelius ir kakavą sumaišyti, berti į plakinį ir minkyti tešlą (jei viską išmaišius, vis dar limpa prie rankų, šiek tiek pridėti miltų). Padalinti į maždaug dvi lygias dalis, įvynioti į maišelius ar maistinę plėvelę ir valandai įkišti į šaldiklį. 
  3. Varškės masei varškę sumaišyti su grietine. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, sumaišyti su varške, krakmolu ir mikseriu ar blenderiu gerai pertrinti iki vientisos masės. Įtarkuoti apelsino žievelę, sulipti sultis ir gerai išmaišyti. 
  4. Kepimo skardą (manoji 23×28 cm) iškloti kepimo popieriumi. Burokine tarka tarkuoti pirmąjį tešlos gabaliuką ir gražiai paskirstyti ant dugno. Pilti varškės masę ir ant viršaus paskirstyti antrąjį sutarkuotą tešlos gabalą. 
  5. Kišti iki 180° C temperatūros orkaitę ir kepti apie 45 min. Ištraukti iš orkaitės ir leisti visiškai ataušti. 
  6. Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą