2013 m. spalio 6 d., sekmadienis

Želė desertas apelsinų skiltelėse



  • dviejų pakelių skirtingų spalvų želės
  • kelių apelsinų ir obuolių
  • citrinos

Gaminimas:

  1. Vaisius nuplaukite. Apelsinus perpjaukite per pusę ir šaukšteliu išimkite minkštimą. Skobdama būkite atsargi, nes, pažeidus luobelę, pro ją kaipmat išbėgs supilta želė. Obuolius taip pat padalykite pusiau ir išskobkite sėklalizdžius, palikdama kuo plonesnį „dubenėlį“. Kad obuoliai nepatamsėtų, patepkite juos šviežiai išspaustomis citrinos sultimis. 
  2. Želę ištirpinkite karštame vandenyje (naudokite kiek mažesnį vandens kiekį, nei nurodyta ant pakuotės, nes želė turi būti kuo standesnė).
  3. Apelsinų ir obuolių puseles sudėkite į puodelius arba stiklines. Beje, indai turi būti siauresni nei apelsinų puselės, mat antraip puselės paprasčiausiai apvirs. Kiek atvėsus želei, pilstykite ją į vaisių puseles iki pat viršaus. Jei turite, įdėkite šviežių arba šaldytų uogų.
  4. Naktį laikykite desertus šaldytuve, o ryte jau mėgaukitės skaniu ir originaliai patiektu desertu! Dalį galite supjaustyti skiltelėmis, o dalį patiekti su šaukšteliu – valgysite tarsi iš indelio. Skirtingai nei valgant apelsinų skilteles, obuoliuose esančią želę valgykite su pačiu vaisiumi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą