- 3 kaimiškų kiaušinių
- 1 stiklinės miltų
- 1 nepilnos stiklinės cukraus
- 1/2 a. šaukštelio kepimo miltelių
- 2 a. šaukštelių vanilinio cukraus
- apie 500 g. braškių
- nedidelio gabalėlio sviesto
- cukraus pudros pabarstymui
Gaminimas:
- Kiaušinius išplakite su cukrumi, po to palaipsniui suberkite persijotus miltus, vanilinį cukrų, suberkite kepimo miltelius.
- Viską išmaišykite iki vientisos masės.
- Braškes nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite į 4 dalis.
- Kepimo formą ištepkite sviestu.
- Supilkite paruoštą masę į formą, ant viršaus suberkite braškės.
- Dėkite į įkaitintą orkaitę iki 180°C temperatūroje ir kepkite apie 25 min. arba iki sauso pagaliuko (įsmeigus ir ištraukus medinį pagaliuką į pyrago viduriuką jis turi būti sausas).
- Atvėsusį pyragą pabarstykite cukraus pudra.
- Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą