2013 m. rugsėjo 19 d., ketvirtadienis

Greitas braškių pyragas



  • 3 kaimiškų kiaušinių
  • 1 stiklinės miltų
  • 1 nepilnos stiklinės cukraus
  • 1/2 a. šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 a. šaukštelių vanilinio cukraus 
  • apie 500 g. braškių 
  • nedidelio gabalėlio sviesto 
  • cukraus pudros pabarstymui
Gaminimas:
  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, po to palaipsniui suberkite persijotus miltus, vanilinį cukrų,  suberkite kepimo miltelius.
  2. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Braškes nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite į 4 dalis.
  4. Kepimo formą ištepkite sviestu.
  5. Supilkite paruoštą masę į formą, ant viršaus suberkite braškės.
  6. Dėkite į įkaitintą orkaitę iki 180°C temperatūroje ir kepkite apie 25 min. arba iki sauso pagaliuko (įsmeigus ir ištraukus medinį pagaliuką į pyrago viduriuką jis turi būti sausas).
  7. Atvėsusį pyragą pabarstykite cukraus pudra.
  8. Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą